Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - کرج - ايرنا - کلانشهرهاي کشور امروز با مشکلات بسياري در حوزه هاي محيط زيست، پسماند، ناوگان حمل و نقل عمومي، سرانه فضاي سبز و... مواجه هستند که دستيابي به راه حلي پايدار براي اين معضلات تنها با اجراي مديريت دانش بنيان و متکي بر نتايج پژوهش و تحقيق امکان پذيراست.

به گزارش ايرنا، کلانشهر کرج که شاکله آن از بقاياي چند روستا ، بافت هاي جديد و قديم تشکيل شده بنا به گفته کارشناسان براي برخورداري ازساختار شهري زيبا، زيرساخت هاي مناسب و تبديل به يک محيط شاداب و جذاب به اقدامات تخصصي پژوهشي دقيق پيش از اجراي هر يک از طرح ها و پروژه ها نياز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امروزه پژوهش و تحقيق را کليد حل مشکلات و پاسخ به مجهولات مي دانند، مقوله اي که تمدن جديد بشري با پيشرفت هاي حيرت انگيز بر روي آن بنا شده و اگراين موضوع در مديريت شهري همچون کرج به درستي انجام شود به طور قطع از مشکلات و پيامدهاي ناشي از اقدامات سليقه اي و آزمون و خطاهاي انساني جلوگيري خواهد شد.
آنطور که در شرح وظايف مديريت شهري آمده بيش از300 وظيفه براي اين دستگاه عمومي تعريف و مشخص شده که اگر با اسلوب و روش هاي مطالعاتي مبتني بر تحقيق و پژوهش علمي پيش رود، نتيجه دلخواه به تناسب زمان و فراخور مکان عايد شهر و شهروندان مي شود.
تجربه نشان داده که استفاده از ايده هاي و سليقه هاي شخصي بدون پشتوانه علمي در برخي طرح هاي عمراني ، فرهنگي ، ورزشي و خدماتي سبب شده تا علاوه بر هدر رفت اعتبارات ، مشکلات و پيامدهاي ناشي از انجام نادرست آنها گريبانگير مردم شود.
آنطور که برخي کارشناسان مي گويند: اجراي غيرعلمي و بدون مطالعه دقيق برخي پروژه هاي بزرگ و کوچک عمراني مانند تقاطع هاي غير همسطح و قطار شهري درکرج سبب شده تا مديريت شهري نتواند به خوبي نيازهاي شهر و شهروندان را تامين يا پاسخ مناسب دهد.
فعاليت هاي شهري از طرح هاي عمراني و فرهنگي گرفته تا بحث هاي زيرساختي و مشارکت جويي و مشارکت پذيري شهروندان موضوعاتي است که بدون سازوکار مناسب ، سرانجام خوبي نخواهد داشت.
محيط زيست ، ترافيک ، قطار شهري ، معابر، فضاهاي تفريحي و گردشگري و خدماتي زنجيره به هم تنيده اي هستند که در کنار زيبايي ها و چشم اندازها بايد مورد توجه قرار گيرد.
به گفته برخي کارشناسان اتخاذ روش هاي علمي و عملي با تکيه بر ظرفيت هاي اجرايي مي تواند در مديريت شهري پس برنده باشد.
از زيبايي سيماي شهري ، استحکام و معماري بافت ها و سازه ها تا معابر و زير ساخت ها و چگونگي خدمات دهي به شهروندان هر يک نيازمند اسلوب و روش هاي مناسبي است که تنها با نگاه علمي و تحقيقاتي مي توان رهيافت هاي مناسب را براي بهتر اجرا کردن طرح ها و برنامه هاي شهري، اقداماتي در خور و مناسب انجام داد.
با اين حال نبايد فراموش کرد که تحقيق و اجرا مکمل هم پيش رود و اعتبار و بودجه خاص چاشني فعاليت ها باشد.
کرج به عنوان چهارمين کلانشهر کشور که بنا به گفته کارشناسان با جمعيت ميليوني و يک هزار هکتار بافت فرسوده شهري روي گسل زلزله قرار دارد و از سويي به علت مهاجرت هاي بي رويه ، بافت هاي شهري آن ناهمگون است براي ساماندهي و رسيدن به وضعيت مطلوب نياز به سازوکارهاي علمي و عملي دارد تا روحيه مشارکت پذيري در شهروندانش تقويت شود.
ناهمگوني بافت هاي قديم و جديد ، وجود سکونتگاه هاي غير رسمي ، ترافيک سنگين و آلاينده، معابر و کوچه هاي فاقد ترازهاي فني و مهندسي از مواردي است که از متن تا حاشيه شهر کرج را دچار مشکل کرده است.
همچنين مشارکت پائين شهروندان در حفظ محيط زيست و کمک به نظافت و زيبايي شهر مقوله ديگري است که بنا به گفته برخي کارشناسان امور شهري ، رشيه در نداشتن تعلق خاطر به شهر و شهروندي دارد.
در اين حال مسئولان مختلف در مديريت شهري کرج معتقد هستند که بخش مطالعاتي در زمينه هاي عمراني ، فرهنگي و ديگر نيازهاي شهري بايد به کمک دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتي بسامان شود.
**انجام طرح هاي شهري با مشارکت دانشگاه ها در کرج
معاون برنامه ريزي و توسعه سرمايه انساني شهرداري کرج با اشاره به اهميت مطالعه تحقيقاتي در اجراي پروژه هاي شهري گفت: براين اساس مديريت شهري کرج طرح ها و پروژه هاي عمراني را با مشارکت علمي و پژوهشي دانشگاه ها پيش خواهد برد.
سهيل کوثري اظهار داشت: طبق برنامه راهبردي عملياتي شهرداري کرج يک سري اقدامات اجرايي در سطح شهر در طول 5 سال آِينده به معرض اجرا مي گذاريم که براي آن ها پشتوانه مطالعاتي نياز است.
اين مسئول شهري افزود: براي شکل گيري اين روند با دانشگاه خوارزمي قرارداد منعقد کرديم تا برنامه هاي مورد نظر را استخراج کند و عناوين مشخص و معين با پشتوانه علمي پيش بيني خواهد شد.
معاون برنامه ريزي شهرداري کرج ادامه داد: براين اساس اگر قرار شد عنوان مطالعاتي به شهرداري معرفي شود با برنامه چارچوب منطبق باشد و خارج از آن مطالعات غيرمرتبط صورت نگيرد.
کوثري گفت: اگر پژوهش به صورتي که در دنيا به آن پرداخت مي شود مورد توجه قرار گيرد، جامع و مانع خواهد بود.
وي افزود: اگرمي گوييم پژوهش مفيد نبوده در واقع فرآينده و مسئله يابي و نحوه انجام و نظارت آن دچار اشکال بوده است .
کوثري گفت: در حوزه مديريت شهري تاکيد بر کاربردي بودن مي تواند به ما کمک کند که بايد در اينجا با کمک دانشگاه ها به صورت علمي برنامه هاي حوزه شهري را پيش برد.
وي اظهار داشت: اگر اين کار درست اتفاق بيفتد مي توان انتظار داشت که پروژه هاي عمراني شهري بدون حواشي باشند.
معاون برنامه ريزي و توسعه منابع انساني شهرداري کرج افزود: برخي پروژه ها به رغم صرف هزينه تا کنون مورد رضايت مردم قرار نگرفته و اين امر نشان مي دهد که کار مطالعاتي و پژوهشي پيش نياز پروژه انجام نشده است .
وي گفت: يکي از مسائل کليدي اين است براي هر پروژه پژوهش نکنيم بلکه انجام يا عدم انجام پروژه را در معرض قضاوت پژوهش محور بگذاريم شايد نياز به اجراي پروژه نباشد.
وي اظهار کرد که بايد سطح بلوغ سازماني را در زمينه مديريت دانش بشناسيم چرا که با اين شناخت است که اين امکان فراهم مي شود تا اقداماتي متناسب با سطح بلوغ سازماني شهرداري انجام دهيم و اين دانش کمک مي کند که قدم هاي بهترو درست تري براي شهرداري کرج برداريم.
وي افزود: بهبود فرآيند هاي آموزش و منابع انساني شهرداري با توجه به اهميت سرمايه هاي انساني و نقش آموزش در ارتقاي آن در اولويت کاري قرار دارد.
** پژوهش از تکرار و در جا زدن جلوگيري مي کند
رئيس مرکز علمي کاربردي شهرداري کرج گفت: کار پژوهشي در کنار تلاش بي وقفه تنها راه نجات از شرايط موجود به سمتِ وضعيت مطلوب است.
عليرضا رحيمي با اشاره به نقش پژوهش در کاهش آسيب ها و رشد و پيشرفت همه جانبه اظهار داشت: بايد به سمتي گام برداريم که کارِ علمي و پژوهش محور نگاهِ اول ما باشد.
وي بيان کرد: خوشبختانه نگاه علمي در همه زمينه ها در حالِ حاکم شدن است که اميدوارم سرعت بيشتري به خود بگيرد.
رحيمي در بخش ديگر صحبت هاي خود با اشاره به افزايش دانشجويان مرکز علمي کاربردي شهرداري کرج، گفت: در مرکز علمي کاربردي شهرداري کرج 2 هزار دانشجو در نوزده رشته در حال تحصيل هستند.
وي بيان کرد:اکنون هشت گروه آموزشي عمران، شهرسازي، معماري، آي.تي، روابط عمومي، حسابرسي و آتش نشاني فعاليت هاي مرکز علمي کاربردي شهرداري کرج را پيش مي برند.
رئيس مرکز علمي کاربردي شهرداري کرج يادآور شد: آتش نشاني، حسابرسي و معماري به ترتيب بيشترين متقاضيان تحصيل در اين مرکز را به خود اختصاص داده اند.
**عضو شورا: حوزه شهري کرج تشنه پژوهش است
عضو شوراي اسلامي شهر کرج با اشاره به اهميت پژوهش در بخش هاي مختلف اجرايي و علمي گفت: امروز حوزه شهري کلانشهر کرج تشنه پژوهش و دستاوردهاي آن است.
فريده بيرانوند بزني اظهار داشت: رسانه ها در گسترش فرهنگ و معرفي دستاوردهاي پژوهش تاثير گذارند و بايد اصحاب رسانه به طور واقعي نسبت به معرفي به علوم جديد و دستاورده هاي پژوهشي وارد ميدان شوند.
وي ادامه داد: مقام معظم رهبري پژوهش را منبع تعالي و عالي ترين مسير براي تمام حوزه ها و بخش هاي اقتصادي ، سياسي و اجتماعي معرفي کرده اند ودراين عرصه بايد تلاش ها را مضاعف کنيم.
بيرانوند گفت: نگاه علمي بايد سرلوحه امور قرار گيرد و براي آن وقت گذاشت زيرا اين مقوله زيربناي همه فعاليت هاي اجتماعي است.
عضو شوراي اسلامي شهر کرج اظهار داشت: بايد بحث فرهنگ پژوهش در بين خانواده ها با نگاهي به دستاوردهاي مادي و فيزيکي آن نهادينه شود.
وي بيان کرد: در حوزه اشتغال ، کار آفريني ، مهارت و دانش بايد زمينه پژوهشي فراهم شود و آموزش نيروي انساني سرلوحه امور قرار گيرد.
اين عضو شورا گفت: در مديريت شهري کرج خواسته ها و نيازهاي مردم که بايد به آن توجه داشته باشيم تشنه قضيه پژوهش و تحقيق هستند.
وي افزود: در احداث طرح هاي عمراني و تقاطع ها و پل هايي که زده مي شود تا زماني که بحث هاي پژوهشي و فرهنگي نداشته باشند نمي توان وضعيت خوبي براي آنها ترسيم کرد.
وي بيان کرد: تعداد زيادي تقاطع غير همسطح داريم که براي آن ها هزينه هاي هنگفتي شده اما بسياري از شهروندان دور مي زنند و از زير پل تردد مي کنند زماني فرهنگ سازي در کارهاي اجتماعي ، اقتصادي و اجتماعي ما جا مي افتد که همراه با پژوهش دقيق و منظم صورت بگيرد.
**رئيس شوراي شهرکرج: پژوهش بايد جايگاه خود رادرتصميم گيري شهري بازيابد
محمد نبيوني با تاکيد بر اهميت دانش و فعاليت هاي دانش بنيان به ويژه در مديريت شهري، گفت: پژوهش و دانش بايد جايگاه خود را در تصميم گيري شهري بازيابد.
وي افزود: مرکز پژوهش ها و مطالعات راهبردي شوراي شهر کرج از پايان نامه و رساله دانشجويان تحصيلات تکميلي که در راستاي حل معضلات مديريت شهري باشد حمايت مي کند.
وي با تاکيد بر اينکه پژوهش پيش زمينه تصميم سازي است و بايد بر همه امور مقدم باشد، اضافه کرد: پژوهش در حل مسايل شهري اهميت بسزايي دارد که مرکز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردي شوراي شهر در همين زمينه تشکيل شده است.
وي ادامه داد: اين مرکز ‎براي کميسيون هاي شوراي شهر، تصميم گيري و تصميم سازي ها را در مسير علمي قرار مي دهد.
نبيوني با اشاره به نقش مهم پژوهش در حوزه مديريت شهري، گفت: با تکيه بر يافته هاي پژهشي مي توان مسائلي چون مشکلات حمل و نقل و ترافييک را برطرف کرد.
** حمايت شوراي شهر کرج از طرح هاي پژوهشي
عضو شوراي اسلامي شهر کرج گفت:حمايت از طرح هاي پژوهشي رويکرد نظام مديريت شهري کرج است.
عباس زارع با بيان اينکه براي توسعه يافتگي مسير دشواري را در پيش داريم خاطر نشان کرد: لازمه طي کردن اين مسير،پرداختن به حوزه پژوهش در گروههاي مختلف است که رويکرد شوراي شهر کرج توجه هر چه بيشتر به امر پژوهش است.
وي اضافه کرد:در کنار برگزاري چنين نمايشگاهي بايد شرايطي را مهيا کنيم که از پژوهش و ايده پردازها بايد حمايت کنيم تا اعتماد به نفس جامعه پژوهشگر را ارتقا دهيم.
زارع گفت:کلانشهر کرج شهري است که بالاترين سطح سواد و دانش را در کشور دارد و ظرفيت هاي بسيار خوبي هم در حوزه زير ساختي و هم در حوزه منابع انساني در آن وجود دارد.
وي گفت:با هماهنگي با مسوولين بدون شعار مي توان ٱينده اي بهتر براي شهروندان کرجي ايجاد کرد.
**عضو شورا : بدون پژوهش شهر و کشور گران اداره مي شود
استاد دانشگاه و عضو شوراي اسلامي کرج نيز ا بيان اينکه پژوهش درکشورماجايگاهي ندارد گفت:پژوهش هزينه نيست بلکه سرمايه گذاري براي آيندگان است.
رحيم خستو افزود:متاسفانه پژوهش در کشور ما در اولويت هاي آخر قرار دارد به همين دليل شهر و کشور را بسيار گران اداره مي کنيم.
وي اضافه کرد:بايد به مرحله اي برسيم که اين تصور که دولت بايد دستگير باشد کنار گذاشته شود و با حمايت از توانمندي متخصصان و پژوهش ها به مرحله اي برسيم که دولت نيازمند کمک گرفتن از جامعه شود.
7410/1535خبرنگار: مژگان السادات سجادي**انتشار دهنده:داريوش غفاري
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۶۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش پانصد و ۳۰ هزار میلیارد تومانی دانش بنیان‌ها/صادرات فناوری ۳ برابر شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آئین افتتاحیه سیزدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، مهدی صفاری نیا رئیس پارک فناوری پردیس، وزیر آموزش عالی، علم و فناوری کشور زیمباوه و تعدادی از مسئولان اجرایی ‌نمایشگاه اینوتکس برگزار شد.

روح‌الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در این مراسم گفت: نمایشگاه اینوتکس، فرصتی برای نمایش قدرت و توانایی شرکت‌های دانش‌بنیان و‌ تیم‌های خلاق کشور است.

دهقانی ادامه داد: خبر خوش این است که امسال، میزان فروش محصولات دانش‌بنیان کشور بالغ بر ۵۰۰ و سی هزار میلیارد رسیده است و حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعالیت می‌کند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاددانش‌بنیان رئیس‌جمهور، افزود: امسال، صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان حدود سه‌برابر افزایش یافته  و طبق آمار گمرک به ۲ ونیم میلیارد دلار رسیده است.

وی بر همکاری‌های بین‌المللی ایران با کشورهای دیگر تاکید کرد و گفت: درحال حاضر، ایران قابلیت همکاری‌های گسترده بین‌المللی با قطب‌های فناوری دنیا را دارد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاددانش‌بنیان رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت پارک فناوری پردیس به‌عنوان «بهشت فناوری منطقه» گفت: پارک فناوری پردیس باید به «هاب همکاری مشترک با کشورهای همسایه» برای همکاری‌های فناورانه تبدیل شود.

دهقانی اشاره کرد: در حال‌حاضر، کشورهای روسیه، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان و زیمباوه برای همکاری‌های فناورانه با ایران، اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی در‌ادامه افزود: راه‌اندازی و تاسیس شهرک نخبگانی فناورانه و  تمام‌عیار در‌ پارک فناوری پردیس از جمله برنامه‌های مهم است که امسال کلید خورده و در آینده نزدیک عملیاتی می‌شود.

دهقانی با تاکید بر آمادگی‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: پارک فناوری پردیس، قابلیت تبعیت از بند ۱۳ و ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان را دارد و می‌تواند در سال‌های آینده به شهر نوآوری تبدیل شود.

وی با اشاره به برنامه ششم توسعه گفت: ما در برنامه ششم توسعه قول دادیم که تعداد ۶ مرکز ملی آفرینش فناوری راه‌اندازی شود اکنون با ظرفیت پذیرش نخبگان کشور آماده به فعالیت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نشست علمی «چالش‌های خانواده‌ اسلامی در عصر معاصر» در اردبیل
  • جشنواره ملی دانش و پژوهش امام علی (ع)
  • آمادگی زیمباوه برای استفاده از توانمندی‌های فناوری ایران
  • مدیریت و تبادل فناوری، مهم‌ترین هدف فن بازار ملی ایران است
  • لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند است
  • فروش پانصد و ۳۰ هزار میلیارد تومانی دانش بنیان‌ها/صادرات فناوری ۳ برابر شد
  • برنامه معاونت علمی برای ایجاد پارک‌های فناوری با ۵ کشور
  • مرمت پل تاریخی زمان‌خان سامان مدیریت شود
  • فراخوان «کسب دانش فنی تولید کلرومتان در مقیاس پایلوت»
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است